Révész Dunaszerdahelyen is ünnepelt

Révész Sándor rockénekes 60 éves. Jubileumi koncertsorozatának egyetlen felvidéki állomása volt kedden Dunaszerdahelyen.

A Generál együttesben évtizedekkel ezelőtt megismert énekes, aki később a Piramis frontembereként volt tinibálvány, majd szólóénekesként is meglehetős sikereket ért el, megtöltötte a dunaszerdahelyi kultúrházat. Teljesítményét nézve nem érdemtelenül volt vastaps, Révésznek mintha meg sem kottyant volna a 60 év, azok a bizonyos „révészi” magas énekhangok tisztán csendültek fel torkából. Kár, hogy a technika nem volt partnere ebben, a hangosítás a végére ugyanis teljesen csődöt mondott, szerencsére már csak a ráadás-szakaszban jelentkezett ez oly mértékben, hogy ki kellett kapcsolni. A közönség tudta, erről Révész nem tehet, és az „Őszintén akarok élni” búcsúszámnál vastapssal nyomták el az „önálló életre kelt” hangfalakat.

Az Eló-koncert által szervezett előadáson Révész Sándor másodmagával állt, pontosabban ült a színpadon. Társa Zajzon Gábor gitárművész volt, akivel átkomponált változatban adták elő a legendás számokat is – egyfajta mini „kamara-koncert” formájában. A mini csak a létszámra vonatkozik, a fiúk ugyanis becsülettel teljesítettek két órán át. A számok előtt Révész rendre rövid felkonferáló szövegeket mondott, megható alázattal társa, a közönség és a szakma irányába.

Nem volt dob, szintetizátor sem, Zajzon pedig akusztikus gitárokon játszott. Így az őrületbe kergető egykori „vad Révész-számok” elmaradtak, nem volt „Szerelem ördöge”, „Kóbor angyal”, „Becsület”, de Zajzon-átirattal felcsendült a „Szállj fel, magasra”, a „Gyere közelebb”, a „Vágyakozás”, „az „Ajándék”, ahogy a Presser Gáborral készített-szólólemez egyik gyöngyszeme, a „Vigyázz a madárra” is. És olyan új számok is, melyeket bizonyára a közönség egy jelentős része először hallott.

Amikor 22 évvel ezelőtt Révész bejelentette, hogy ennyi volt a Piramis, sokan értetlenül fogadták ezt a hírt, hiszen karrierje csúcsán  tette ezt. Csakhogy Révésznél ez a csúcs még mindig tart, és ami csodálatos benne, úgy tűnik, hogy egy örömteli, kiegyensúlyozott, a világgal és önmagával harmóniában élő emberként teszi ezt.

Isten éltesse!

ON, Felvidék.ma