Az Omega a dunaszerdahelyi megakoncertre összpontosít

Pozsonyban járt az Omega együttes frontembere, Kóbor János, aki tájékoztatta a sajtót a június 29-i, dunaszerdahelyi Omega-koncert körülményeiről.

Kóbor Jánost elkísérte a sajtótájákoztatóra Fedor Frešo, a Collegium Musicum zenekar tagja is. Ők is –  koncert kiemelt vendégeként – fellépnek az Omega előtt, Dunaszerdahelyen. „Nagy öröm számomra, hogy alig több mint egy év után ismét együtt léphetünk fel az Omegával” – mondta portálunknak Fedor Frešo. A Marián Varga vezette szlovákiai zenekar tavaly Nyitrán koncertezett az Omegával – több mint 10 ezer ember előtt.

Török Adrienn, a koncertet szervező Eló-koncert vezetője elmondta, hogy a dunaszerdahelyi koncerthez a hagyományokhoz méltó körülményeket teremtenek meg. Többször dolgoztak már az Omegával, felvidéki koncertjeik többségére az ő szervezésükben került sor. Bízik abban, hogy Dunaszerdahelyen sok ezer ember ünnepelhet az immár 50 éves rocklegendával. A nézőket hatalmas színpad, LED képernyő, lézer show, kivetítők,világszínvonalú hang- fénytechnika és egyéb meglepetések is várják.

Trunkos András is részt vett a sajtótájékoztatón. Ő több Omega-dalhoz írta a szöveget, és producere volt annak a 13 fellépéséből álló koncertsorozatnak, amelyre tavasszal kerül sor az Omega 50-éves jubileuma alkalmából. Örömmel látta, hogy az Omega ma is érték, és óriási tömegeket tud összehozni. A dunaszerdahelyi koncert számára is egyedi lesz, szabadtéri körülmények között valósul meg.

Kóbor János szerint csak az időjáráson múlik, hogy minden jó legyen Dunaszerdahelyen. „Sőt, igazából még azon sem, mert 1994-ben, szakadó esőben volt az egyik legemlékezetesebb koncertünk, a Népstadionban. Egy biztos, mi mindent beleadunk. A közelmúltban is adtunk koncertet a határon túli magyaroknak, jártunk a Vajdaságban, Erdélyben és örülünk, hogy a Felvidéken is fellépünk. Dunaszerdahelyen már visszajáró fellépők vagyunk, tudjuk nagyjából, hogy mire számíthatunk. Egy megakoncertet tartunk, – de ötven év után is azt mondom, hogy minden koncert más és más. Mindig az előttünk álló koncertre összpontosítunk, most természetesen Dunaszerdahelyre. Várjuk, és nagyon készülünk rá.” – mondta portálunknak Kóbor János.

Ötven év után sem terveztek búcsúkoncertet? Kérdésünkre Kóbor János leszögezte: „Az nem a mi műfajunk. Egy londoni meghívást is elfogadtunk, nagyon jó, hogy ismét elkerülünk oda, annak ellenére, hogy a város ma már nem számít a rockzene oroszlánbarlangjának. De koncert-naptárunkban már jövőre is van fellépés, Németországban. Idén ősszel, október hatodikán egy nagyszabású koncertet adunk a budapesti Papp László Sportcsarnokban, alig pár nappal első koncertünk – ez 1962. szeptember 23-án, a budapesti Műegyetemen volt – 50. évfordulója után.”

Az Omega Dunaszerdahelyen abban a felállásban játszik, mely már több mint negyven esztendeje állandósult: Kóbor János – ének, Benkő László – billentyűs hangszerek, Molnár György – gitár, Mihály Tamás – basszusgitár, Debreczeni Ferenc – dob. A koncert részleteiről a www.omega50.sk honlap tájékoztat.

Felvidék.ma, Oriskó Norbert,

Fotó: Fedor Frešo és Kóbor János (on)