Régi videófelvételei újra élvezhetők lehetnek!

Szinte minden családban meghúzódnak valahol a „mélyen” régi, videokazettás felvételek. Megnézné őket, de nincs idő? Nincs mivel? Érdemes digitalizálni őket, mert az idő haladtával elveszhetnek.

  1. A VHS-videokazetták megtekintésével kapcsolatban általában a következő gondok merülnek fel:
  2. 1 – Nincs mivel, mert videolejátszónk elromlott, vagy már nincs is meg.
    2 – Azt sem tudjuk, mi van pontosan egy-egy kazettán, és nincs kedvünk/időnk végignézni a szalagokat.
    3 – A videokazettán tárolt mágneses felvételek idővel kopnak, a felvétel gyengül!

Pedig bizonyára sokan örömmel megtekintenék a 10-20 éves felvételeket, és díszes csomagolásban ajándéknak is kiváló lehet (akár Karácsonyra is!). Családtagjai, barátai, ismerősei rég elfelejtett izgalmas, csaknem feledésbe merült időket élhetnek újra át.

Irányár: 1 perc 10 cent (30 forint). Nagyobb megrendelések esetén kedvezményeket ajánlunk fel, visszatérő megrendelőinknek szintén.

További választható lehetőségek:

  • kisfilm készítése (pl egy 3 órás videókazettáról negyed óra)
  • biztonsági másolatok – az egy mentés nem mentés elv alapján legalább 2, de akár 3 különböző helyen tároljuk filmjeinket. Például a számítógépen, külső adathordozókon, interneten.
  • választható formátum – alapesetben normál DVD-formátumban mentjük a tartalmat, az mpg-fájlokat a számítógépek és a dvd-lejátszók túlnyomó többsége gond nélkül kezeli. De egyéni kérésre más lehetőségek is lehetnek, napjainkban az mp4-es kódolások is népszerűek.
  • egyéni kérések (például ha valaki a régi 4:3-as képarány helyett a mai televíziókra jellemző 16:9-es képarányt szeretné, ekkor viszont a kép felső és alsó részéből vágni kell!)
  • Feliratozás

A digitalizált videófelvételek megtekintése nagyobb élményt nyújthat, mint a klasszikus videómagnókon, hiszen az üresjáratokat és az unalmas részeket pár gombnyomással átugorhatjuk.

Fontos: A Bici-Data munkatársai soha és semmilyen körülmények között nem adnak ki tájékoztatást a megrendelőn kívüli személynek a kazetták tartalmáról. A megbízást azt tudatosítva vállaljuk, hogy a kazettán lévő tartalom az ügyfél tulajdona, és ezt a megrendelés során kötött megállapodás is tartalmazza. A ügyféltől kapott visszaigazolást követően a digitalizált tartalmat haladéktalanul töröljük számítógépeink adattárából. A kazettát természetesen visszaszolgáltatjuk.

Fotók, fényképalbumok, könyvek digitalizálását is elvégezzük. Szöveges dokumentumok esetén szerkeszthető formátumú változatokat is készítünk (például könyvekből Word-fájlokat).

Ha élni kínál a lehetőséggel, várjuk érdeklődését az info@bici.sk elektronikus címen. Kérdéseire készséggel válaszolunk.